Wijkver. Wipstrikkwartier

Omschrijving vereniging/stichting
Wijkcentrum Wipstrikkwartier (de bestevaer in de volksmond) is een ontmoetingsplek voor bewoners van de wijk Wipstrik/Zeeheldenbuurt. Hier worden veel laagdrempelige activiteiten georganiseerd voor allerlei doelgroepen. Van kaarten, bingo, kindermiddagen, roze avonden tot de sjoelclub.

Wat is jullie bestedingsdoel?
Professionaliseren van de keuken, om kookavonden te organiseren voor ouderen, minima en bewoners uit de wijk. Er is nogal wat vereenzaming in de wijk en we willen de bewoners uit hun isolement halen.

Waar vindt het bestedingsdoel plaats?
Bij wijkcentrum Wipstrikkwartier, deze staat midden in de wijk Wipstrik/Zeeheldenbuurt. Hier worden vele activiteiten voor de buurt georganiseerd. Hier is de ruimte voor het plan aanwezig.

Waneer wordt het bestedingsdoel uitgevoerd?
Zodra het geld binnen is. Er loopt ook een aanvraag bij de gemeente. En er zijn al studenten aangetrokken om de avonden samen met de wijkbewoners op te zetten.

Waarom is dit bestedingsdoel nodig voor jullie vereniging/stichting/groep?
Vereenzaming in de wijk tegengaan. Ouderen komen niet uit huis en minima zitten in een sociaal isolement. Door deze groep samen te brengen komen ze uit huis en krijgen een gezonde maaltijd.


Breng jouw stem uit